Τάκης Βουγιουκλάκης
Τάκης Βουγιουκλάκης
  • Όνομα:
    Τάκης Βουγιουκλάκης
  • Ιδιότητα:
  • Γεννήθηκε:
    06 Μαρτίου 1939
  • Ταινίες με FF:
    4

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης είναι γνωστός και επιτυχημένος σκηνοθέτης. Αν και κουβαλάει ένα όνομα με πολύ βαθιά κληρονομιά-αδελφός της εθνικής μας σταρ Αλίκης Βουγιουκλάκης- έχει καταφέρει να κάνει τη δική του πορεία στον Ελληνικό Κινηματογράφο και όχι μόνο.
Σπούδασε κοινωνιολογία και σκηνοθεσία στην Ιταλία με εκλεκτούς δασκάλους. Τα πρώτα βήματα στην καριέρα του τα έκανε ως βοηθός σκηνοθέτη, δίπλα σε φτασμένους Έλληνες, αλλά και ξένους σκηνοθέτες. Με την οριστική επιστροφή του στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με τη διεύθυνση παραγωγής ταινιών στις εταιρίες, Μιχαηλίδης-Δαμασκηνός και Φίνος Φιλμ.
Το 1963 άρχισε να σκηνοθετεί θεατρικά έργα και εορταστικά προγράμματα για το ραδιόφωνο. Το 1970 άρχισε την κινηματογραφική του καριέρα στην ταινία της Φίνος, «Ένα Αστείο Κορίτσι» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει συνολικά σκηνοθετήσει επτά ταινίες. Έχει καταγράψει πλούσια δουλειά στο θέατρο με επιθεωρήσεις, μιούζικαλ, κωμωδίες, ενώ έχει βάλει την υπογραφή του και σε σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.
Έχει διατελέσει διευθυντής της εταιρίας παραγωγής «Αστήρ», Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Θεατρικής Σκηνής «Άρμα Θέσπιδος», ενώ από το 2002 είναι Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βριλησσίων.